Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ یکی از دغدغه‌ها و چالش‌های همیشگی تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی کشور حضور صنایع دستی خارجی ازجمله ترکیه‌ای، چینی و هندی در بازار ایران است. این درحالی‌ست که صنایع دستی ایران با تنوعی که دارد در قالب بیش از ۳۰۰ رشته فعال است و ایران در زمینه تنوع صنایع دستی مقام نخست در میان کشورهای جهان را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اصغر مونسان (معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) درخصوص تدابیر سازمان متولی برای رقابت با صنایع دستی و بازار اجناس چینی و صنایع دستی خارجی گفت: در گذشته با این معضل روبه رو بودیم و حتا در سایت‌های تاریخی، غرفه‌هایی که برای فروش صنایع دستی واگذار کرده بودیم، اجناس چینی می‌فروختند. ضمن آنکه برای ممنوعیت فروش صنایع دستی چینی در سایت‌های تاریخی ابلاغیه‌ صادر کردیم. عنوان شد که در سایت‌های تاریخی، کسی حق فروش صنایع دستی غیرایرانی را ندارد.

او با اشاره به آنکه قبل از اتفاق اخیر، این ابلاغیه یک راهکار بود تا بتوانیم فروش صنایع دستی خارجی را ممنوع کنیم، تصریح کرد: قطعا این ابلاغیه نتیجه خوبی نخواهد نداشت چراکه طرف‌های مقابل نیز فروش صنایع دستی ما را ممنوع خواهند کرد. درحال حاضر به صورت رسمی حدود 281 میلیون دلار از مبادی گمرک، صنایع دستی صادر می‌کنیم که جدای از فرش دستباف است. بنابراین اگر در ایران، فروش صنایع دستی خارجی را ممنوع کنیم، آنها نیز اقدام متقابل خواهند کرد.

مونسان یادآور شد: چندی پیش از وزیر صنعت، معدن و تجارت درخواست افزایش تعرفه  کرده بودم که مورد قبول واقع شد، در حال اعمال بود که فضای جدیدی بوجود آمد و براساس ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به سازمان توسعه تجارت، ثبت سفارش و واردات ۱۳۳۹ ردیف تعرفه‌ای کالا که شامل بیش از ۱۴۰۰ قلم کالا است ممنوع شد. صنایع دستی نیز در آن لیست جای دارد. درواقع می‌توان گفت ورود صنایع دستی خارجی به کشور ممنوع شد. درحال حاضر فضای بسیار خوبی برای رشد صنایع دستی ایجاد شده‌است.

به گزارش ایلنا؛ از بین کالاهایی که واردات آن ممنوع شده است، بیش از ۲۰ قلم مربوط به صنایع‌دستی می‌شود؛ کالاهایی که اکثرا از کشورهای چین، هند، اندونزی، مالزی، پاکستان و... وارد می‌شد.

واردات صنایع دستی ممنوع شد نه فروش آن

پویا محمودیان (معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی) نیز به ارزیابی این طرح در شش ماه دیگر اشاره کرد و گفت: ممکن است در آن زمان رفع ممنوعیت شود. درحال حاضر، ورود صنایع دستی خارجی به کشور ممنوع شده‌ است نه فروش آن، چراکه درحال حاضر شاهد فروش صنایع دستی خارجی در بازار هستیم. واردات آن با فروش متفاوت است. فروش صنایع دستی دست صنف است. البته سایت‌های تاریخی و باستانی ما از فروش صنایع دستی چینی و خارجی، پاکسازی شد، اما درحال حاضر به جهت ساماندهی بازار صنایع دستی نظارت‌ها بیشتر شده‌ است.

به گفته او، به منظور تجاری‌سازی صنایع دستی طرحی اجرا شده است که از نظر کیفیت، طرح و قیمت، صنایع دستی در جایگاهی قرار خواهد گرفت که هرکدام از فعالان این عرصه با تمایلات خود به سمت خرید و فروش صنایع دستی ایرانی بیایند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: صنایع دستی فروش صنایع دستی چینی سایت های تاریخی واردات صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران گفت: با معرفی ۳۰۰ هنرمند صنایع‌دستی جهت بیمه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت، ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی واجد شرایط در این استان بودند و بیمه شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی، امروز_سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعداد ۳۰۰ هنرمند صنایع‌دستی جهت بیمه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت معرفی شدند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی واجد شرایط در این استان بودند و بیمه شدند.

وی افزود: این هنرمندان با داشتن مجوز تولید از این اداره‌کل و گواهی مهارت سازمان فنی‌وحرفه‌ای، توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه هنرمندان تقاضای خود را از طریق شهرستان محل فعالیت خود از سال‌های قبل به رئیس شهرستان مربوطه ارائه و در نوبت بیمه بوده‌اند، گفت: فعالیت مستمر این هنرمندان یکی از شروط مهم برای بیمه محسوب می‌شود که برای رئیس شهرستان مذکور مربوطه و این اداره‌کل محرز شده است.

ایزدی با تاکید بر اینکه هنرمندان تحت پوشش در رشته‌های سفال، سرامیک، چرم، گلیم، هنرهای چوب فعالیت دارند، اظهار داشت: حداقل ۱۷۴ اشتغال در این بخش ایجاد کرده‌اند و سوابق خدمتی درخشانی را در رزومه خود دارند.

وی خاطرنشان کرد: معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل در تلاش هستند تا در دوره‌های آینده، تعداد بیشتری از هنرمندان واجدان شرایط استان از خدمات بیمه‌ای هنرمندان بهره‌مند شوند.

کد خبر 751481

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی