Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@21:14:42 GMT

رأی به رئیسی، نه به روحانی و جهانگیری بود

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۷۳۸۷

رأی به رئیسی، نه به روحانی و جهانگیری بود

گروه سیاست سایت فردا: احمد بخشایش اردستانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی اختصاصی برای سایت «فردا» نوشت: دولت یازدهم و دوازدهم را باید یک کل واحد درنظر گرفت که توفیق‌ها یا شکست‌هایش به همه اعضای کابینه نسبت داده می‌شود و هیچ فردی که در دولت مسئولیت داشته است، نمی‌تواند ادعا کند که بی‌تقصیر بودم. در این مجموعه فردی که بیش از دیگران بر این نکته تأکید می‌کرد که اختیار نداشتم، اسحاق جهانگیری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پر واضح است که آقای جهانگیری مانند دیگر اعضای دولت و حتی مانند شخص رئیس‌جمهور تابع تصمیمات هیئت دولت بود اما بارها اظهار می‌کرد که بی‌اختیارم. او فهمیده بود که دیگر دولت نزد مردم جایگاه و آبرویی ندارد زیرا در ابعاد بسیاری مانند اقتصاد، برجام، اشتغال و... ناکارآمد عمل کرد به همین دلیل جهانگیری از مقطعی کوشید که حساب خود را از دولت جدا کند و با طرح موهوم بی‌اختیار بودن سعی کرد فدای دولت نشود اما خواه‌ناخواه او فدای دولت شد. از سوی دیگر در بزنگاه‌هایی که هنوز به دولت امید داشت برای بر سر زبان افتادن و مطرح شدن برخی تصمیمات هیئت دولت مانند ارز 4200 تومانی را به نام خود تمام کرد که در نهایت به ضررش تمام شد زیرا جز بدنامی برایش چیزی نداشت.

جهانگیری به هیچ‌وجه معاون اول موفقی در دولت نبود. حالا شاید گفته شود که اگر او به عنوان وزیر صنعت کار می‌کرد، می‌توانست به توفیقاتی دست یابد؛ در صورتی که این گزاره نیز نادرست است زیرا جهانگیری در دوران وزارت صنعتِ دولت آقای خاتمی هم به شدت ناموفق ظاهر شد.

حالا ممکن است گفته شود که جهانگیری می‌تواند نقش وحدت‌بخش میان اصلاح‌طلبان داشته باشد؛ شأنیتی که مقام معظم رهبری به او داد زیرا وقتی اصلاح‌طلبان گفتند که می‌خواهیم با رهبری ارتباط داشته باشیم، رهبر انقلاب فرمودند که حرف‌هایتان را از طریق آقای جهانگیری منتقل کنید و از آن زمان بود که جایگاه جهانگیری در میان اصلاح‌طلبان متفاوت از گذشته شد. اکنون هم ممکن است هر کسی بتواند لیدر جریان اصلاحات بشود، مشروط به آنکه اصلاح‌طلبان از او حمایت کنند اما فعلا ظرفیت‌سازی اجتماعی در اصلاح‌طلبان وجود ندارد.

جهانگیری منتقد دولت فعلی هم نمی‌تواند باشد. مقام معظم رهبری یک سخن مهمی دارند. ایشان قریب به مضمون گفته بودند کسانی که یک‌زمانی خودشان فرمان دولت در دستانشان بوده است، برای چه نقد می‌کنند؟ اکنون این سخن بر جهانگیری هم صادق است و او باید بنشیند و صرفا نظاره کند و اصلاح‌طلبان هم نیروهای جدیدی تربیت کنند که از دوسال آینده عملکرد دولت سیزدهم را در معرض ارزش‌یابی قرار دهند. البته تأثیر نقد آنها در صورتی خواهد بود که رئیسی و دولتش عملکرد ضعیفی از خود ارائه دهند؛ در غیر این صورت نقدهای اصلاح‌طلبان مورد قبول جامعه واقع نمی‌شود.

در مجموع حالا و بعد از گذشت هشت سال از دولتی که نتوانست خواسته‌های مردم را محقق کند، باید گفت که اصلاح‌طلبان نیاز به یک پوست‌اندازی کلی دارند؛ آنها باید بپذیرند که در میان مردم اقبال چندانی ندارند و نباید اشتباه محمود احمدی‌نژاد که تصور می‌کند خواسته‌هایش محقق نمی‌شود مگر آنکه خودش رئیس‌جمهور شود را تکرار کنند. واقعیت سال1400 آن بود که رأی به رئیسی، نه به روحانی، جهانگیری و مجموعه اصلاح‌طلبان بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: روحانی جهانگیری بخشایش اردستانی اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۷۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از سایت رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در گفت‌وگو با عوامل مستند «احمد»، جلسه کمیسیون مشترک مجلس را درباره تشکیل سازمان اطلاعاتی کشور با حضور سید احمد خمینی و انتقال نظر امام توسط ایشان روایت کرده است:

ما از حاج احمدآقا دعوت کردیم برای کمیسیونی که ویژه‌ تشکیل سازمان اطلاعاتی کشور بود [شرکت کند]. بین کمیسیون‌های دفاع، داخلی و خارجی یک کمیسیون مشترک تشکیل داده بودیم. آنجا بحث بود که اولاً سازمان باشد یا وزارتخانه؟ اگر سازمان است، وابسته باشد به نخست‌وزیر، مثل سابق که ساواک سازمانی بود وابسته به نخست‌وزیری، یا حتی وابسته باشد به دفتر امام و زیر نظر مستقیم امام باشد.

وی ادامه داد: من زنگ زدم به حاج احمدآقا، تقاضا کردم گفتم که شما یک جلسه به کمیسیون بیایید و همه‌ حرف‌ها را بشنوید و بعد به امام منتقل کنید. ایشان جلسه‌ بعد آمد به کمیسیون، چند نظر بود در کمیسیون، همه‌ نظرات گفته شد. مثلاً دو نفر بودند که می‌گفتند سازمان اطلاعاتی را باید بدهیم به قوه‌ قضائیه، با این استدلال که قوه‌ قضائیه باید از جرایم پیشگیری کند و این سازمان اطلاعاتی باید پیشگیری‌کننده باشد. عده‌ای می‌گفتند باید حتماً تحت نظر رهبری و بنابراین زیر نظر امام باشد. عده‌ای می‌گفتند که در دولت باشد و بحث بود که در دولت سازمان باشد یا وزارتخانه. همه‌ این چهار نظر در حضور حاج احمدآقا و به طور مفصل بیان شد. ایشان همه را گوش کرد و بعد هم رفت و فردایش به من زنگ زد.

روحانی افزود: به من گفت که امام فرموده مجلس هر تصمیمی بگیرد من مداخله‌ای نمی‌کنم ولی این تشکیلات را اصلاً به رهبری و بیت و... متصل نکنید. بنابراین مخالفت کردند که یک چنین دستگاه اطلاعاتی وابسته به امام یا بیت امام باشد و بعد فرمودند دیگر بقیه‌اش را خودتان می‌دانید. در نهایت در کمیسیون تصویب شد به عنوان وزارتخانه.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904277

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است